Aflossingsvrije hypotheek…hoe heeft u het geregeld?

Een op de vier huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek heeft geen idee hoe hij zijn schuld straks moet aflossen. Heeft u een aflossingsvrije hypotheek? En hoe heeft u de aflossing straks geregeld?

Stel in de keuken
Nieuws
Datum: 27-11-2018

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een steekproef gehouden onder ruim duizend mensen. Een kwart daarvan weet nog niet hoe ze hun lening moeten aflossen. Een op de veertien respondenten zegt zelfs zich regelmatig zorgen te maken. Vooral over de periode na pensionering is veel onduidelijkheid.

Tussen 2035 en 2038 loopt de termijn af van aflossingsvrije hypotheken van 700.000 huiseigenaren. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwde eerder al voor de problemen die dit met zich kan meebrengen.

Aflossen of omzetten

Heeft u een – deels – aflossingsvrije hypotheek? Dan adviseren wij u om nu alvast na te denken over de aflossing ervan. Bijvoorbeeld door regelmatig een stukje van de lening af te betalen. In de meeste hypotheekvoorwaarden staat dat u jaarlijks 10% van het geleende bedrag boetevrij mag aflossen.

Een andere mogelijkheid is om de geldlening om te zetten naar bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek. Dat levert waarschijnlijk iets hogere maandlasten op, maar aan het einde van de looptijd is uw huis dan wel helemaal uw eigendom.

Wij helpen u graag

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek die u op termijn moet aflossen? Neem dan eens contact met ons op. Wij zetten graag de mogelijkheden voor u op een rij zodat we samen met u de best passende oplossing kunnen kiezen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.